Læseklub

Hvorfor skal man start en læse klub?

Fordi det gør fortællingen meget stører at dele den med andre og ved at hører hvad og hvordan de oplevet historien, plottet og karakterne. 

Fordi man på langs af generationer, kultur, køn og genre kan dele og tale om noget, der kan lære jer lidt mere om historien, jer selv og hinanden. 

Hvordan gør man så?

Mange biblioteker arranger læseklubber, ofte opdelt i genre, nordisk litratur, krimi, fantasy osv. Jeg har selv prøvet det ét år, med nordisk litteratur og fik virkelig meget ud af det. Både fordi jeg blev udfordret på bøger, men også fordi det tvang mig til at blive klogere på hvad jeg enlig havde læst, når nu jeg skulle dele min opfattelse, indtryk og menig med andre. Det lærte mig langsomt at lære noget om andre mennesker og hvordan jeg for alvor fik trængen til at læs den samme bog igen. 

En anden mulighed, er at slå sig sammen med nogen man i forvejen kender eller efterlyse andre læseklub søgende via facebook. Fælles for de to muligheder er hvordan man mødes, vælger bøger og antal af deltager. Her er jeg klart til 4-6 deltager. Tre kan også gøre det, men ikke under tre eller over seks, så bliver man for mange.

Måden at vælge bøger på. At hver i sær beslutter jer for en bog man gerne vil læse. Man vælger en fast genre, som eks. Krimi, nordisk litteratur, fantasy eller gå efter dem fra bestseller listen. Her er det også muligt at få hjælp via biblotekket, de kan også hjæp med at skaffe bøger hjem, så der nok til alle, i den aftalte periode, i skal  læse den i.. Her skal jeg lige tilføjes, at flere og flere lyttere til bøger. Det gør muligheden store for flere at deltage, hvis ikke man skal ud ov investere i en bog. 

Derefter fast lægger man datoer og møde sted. Det kan både være i private stuer, hvor værtsrollen går på skift eller man anvender sammenskudsgilde. Man kan bug sig in på et lokale på mange biblotekker. Sidste forslag er at man mødes på et spise sted, så ingen skal sørger for andet en deres egen regning. Her kan jeg x i nordsjælland anbefalde Hornbækhus, Strandvejsristeriet eller Hammermøllen på en forårs/sommerdag. 

 At læse en god bog hver for sig og dele den sammen med andre er noget der gør sig god til måde sjælden og kontakten itl andre. Her er der god gro grund til at bygge på relationer, styrk inteligensen. 

I en nutid hvor verden leves meget gennem en telefon, kan det være sundt at gribe til gammel dags fællesskab, møde et håndværk der for et menneske kan være et helt livs arbejde. God læse lyst, sammen.

Jeg har værken modtaget betaling eller anden form for gave betaling for den her anbefaling.