SOLSIKKEN

SOLSIKKEN

 

Den gule orange nuanceret randkrone, der samler sig som et beskyttet skjold om den brune midte af små kerner, hvis farver, lokker bestøver til, som kun deres blotte øje kan se det ultraviolet lys i midten af den brune pude der langsomt bliver til kerner, der kommer både fugle og mennesker til glæde.  

Med dens perfekte sammensætning af farver og høje ranke tager vi den med ind i vores hjem og forlænger sommerens minder og vender os langsomt til at naturens farver stille skifter og giver os varmen langt med ind i vinterens mørke timer og kølige nuancer. 

Mange kunstner har fået øje på tilfredsstillelsen ved at male og farve beklæde et værk af en solsikke. Jeg selv er ingen undtagelse, der er noget særligt over at skabe den rigtig grønne nuance, ramme den bjørne brune midte og lande de gule nuance i bladene, ikke kun som man forstiller sig, men lande dem fejlfrit. 

Jeg forstår godt at Anna og Michael Ancher, Van Gogh, Emil Nolde og mange andre kunstner på et tidspunkt i deres tid fortolket en solsikke i deres værker. 

Jeg er heller ikke i tvivl om at det her, langt fra bliver midt det sidste. 

Billedet på værket her, er malet med chalk kridt, dog ikke helt færdigt i nu. 

 

Tilbage til blog