KRAVLENISSER

KRAVLENISSER

I disse dage taler kravle nisserne og jeg stof prøver, rekvisitter og hvor meget de glæde sig til at skulle ud og bringe jul og glæde i jeres hjem. 

Jonathan og Josepine er ved at nærmer sig noget de er tilfreds med. Hvor de sidste to, stadig har lidt med rekvisitterne og ét besøg ved numerologerne. 

Farverne er ikke autentiske begrund af filter

 

 

 

I følge Wikipedia ; Var det Frederik Brammning der i Danmark udgave de to første ark med kravlenisser ved kunstforlaget alliance tilbage i 1947. Hvilket dengang blev en bragende succes. Da det jo ikke er svært at kopier, var det efterfølgende år, fyldet med efterfølger og deres fortolkning af en kravlenisse. I den sammenhæng forsøgte Allianceforlaget at få mønsterbeskyttelse på ordet kravlenisse. Anmodning blev dog afvist allerede i 1949 med henvisning på at ordet manglede særpræg. 

Hvis du vil læse mere og vider, så tryk her https://da.wikipedia.org/wiki/Kravlenisse

Interessen for gamle kravlenisser og deres tegnere er vokset i de seneste år og det samme for mig selv. Jeg er vokset op med et hjem fyldt op af kravle nisser og jeg elsket og nød virkelig dagen, hvor julepyntet og alle nisserne skulle fylde vores stuer. I den gentagende face, som jeg fornemmer de fleste forældre gennemlever,  at genskabe barndoms minder og give vores egne jule eventyr videre, er kravle nisserne altså også kommet til vores hjem. Men da min mor stadig bruger dem fra min egen barndom og jeg måske godt kan lide den lidt større udgave, har jeg altså kastet mig ud i et nisse udtryk, tegnet med chalk kridt. 

 

Tilbage til blog