Agnes Jensen
Begynder som 17 årige som stuepige hos familien Varnæs. Her arbejde hun som tjenestepige og passer familiens to børn, Ulrik og Regitze, mens de er små. I første afsnit bliver det nævnt, at Agnes får 20 kr om måneden. Hun bliver kæreste med jernbanearbejderen Lauritz Jensen, efter at den daværende kæreste tjener Boldt, vender hende ryggen, da Agnes i 1932 tror, han har gjort hende gravid. De gifter sig i 1935 og flytter kort tid efter sammen i en lejlighed ved branddammen i Korsbæk. Hvor efter Agnes stopper hos familien Varnæs efter seks år.
De får samme år sønnen Aksel og 3 år efter sønnen Knud. Efter at deres søn Aksel i 1939 er tæt på at dø ved en drukneulykke, beslutter Agnes sig for at blive selvstændig, så kan hun være hjemme ved drengene og samtidig tjene penge til hjemmet. Begyndelsen for hende er at maske strømper op, hun udvider forretningen med knapper, hulsøm, bakker m.m. og får til sidst en virksomhed med flere damer ansat. Mads Skjern forhandler hendes vare og i 1945 køber hun ejendommen af Katrine Larsen og udvider forretningen og lejligheden. I 1946 ansætter hun frk. Jørgensen som stuepige. Bliver i 1947 aktionær og medarbejder i Skjerns Magasiner. Agnes er fra begyndelsen en selvstændig og ambitiøs kvinde der med sin næse for gode forretninger, gør en hurtig opstigning på den økonomiske og sociale rangstige. Er mór for sin børn, trofast mod sin mand, som ellers ofte svigter hende.
Derfor er det da også med en vis ærefrygt, at vi opkalder et univers efter denne kvinde, som på mange måder med sin fiktive person alligevel er en kvinde, der passer med vores nutids feminist. Hun var mor med stort M, både i tid men også med de bedste intentioner for deres fremtid. Hun rykkede til idealerne i den tids fortælling, som vores kvinder gør det i dag. Der er meget at lære og bevare fra denne karakter.
Håber I vil tage godt imod de kreative sjæle i Agnes Jensens univers, her på Bevaringsværdig.